Art Secure: meer dan een verzekering

Art Secure-bezieler Jan Van Hecke is meer dan 25 jaar actief bij Vanbreda. Als gepassioneerd kunstverzamelaar heeft hij een grote interesse voor Belgische kunst na 1945. Vandaag is Jan het voornaamste aanspreekpunt voor kunstverzekeringen binnen Vanbreda Risk & Benefits.

Zelf zegt hij over deze recente aanstelling: ”Ik ben ervan overtuigd dat mijn jarenlange ervaring nodig is om met overtuiging en met een zekere geloofwaardigheid de verzekeringsproducten van Art Secure en de daarmee gepaard gaande adviesverlening te ontwikkelen en in de markt te zetten.”

Met welke verzekeraar(s) werken we samen?

Wij plaatsen deze risico’s enkel bij gespecialiseerde kunstverzekeraars die permanent gescreend worden. Wie niet (meer) voldoet aan onze normen wordt geweerd uit het beperkt aantal maatschappijen waar wij deze risico’s wensen te plaatsen.

Op basis van wederzijds vertrouwen beschikken wij bij een paar verzekeraars over een aantal volmachten.

Wie zijn onze partners?

De rol van Art Secure stopt niet bij het afsluiten en het (schade)beheer van verzekeringscontracten.

Experten en restaurateurs

Art Secure wil voor u ook graag het aanspreekpunt zijn voor het beheer van uw kunstcollectie zowel op vlak van conservering en restauratie als op het vlak van fiscaal & juridisch advies. Hiervoor doen we ook graag beroep op onze internationale partners en op de experts van enkele gespecialiseerde kunstverzekeraars.

Musea en galerijen

Art Secure ondersteunt en werkt samen met een aantal musea en galerijen.

Kunstmagazines

Art Secure bericht uitvoerig over de risico’s verbonden aan het verzamelen, beschermen en verzekeren van kunst. Naast eigen artikels publiceert Art Secure interessante en relevante artikels uit media zoals het internationale kunstmagazine Artdependence.