Kunstverzekering op maat

Art Secure heeft een reeks polissen uitgewerkt die u de best mogelijke financiële bescherming garanderen tegen beschadiging of verlies van kunstvoorwerpen en andere verzamelobjecten. Tips voor een betere bescherming maken deel uit van het onderschrijvingsproces.

De risico's van een kunstverzameling

Een actief beheer vergroot het risico op beschadiging of verlies. Kunstverzamelaars wisselen in hun woning regelmatig een schilderij, lenen een beeld uit aan een museum of kopen/verkopen een installatie in functie van de verdere uitbouw van hun collectie.

Heel wat kunstverzamelaars bezitten ook andere verzamelobjecten zoals kristal, oldtimers of oude manuscripten. Ook deze objecten worden met veel passie bijeengebracht en bewaard om ervan te genieten of als belegging.

Niet enkel een privépersoon of bedrijf kan een kunstverzameling aanleggen, de belangrijkste verzamelingen vind je meestal terug in musea. Het beheer van een kunstverzameling door een museum loopt gelijkaardige risico’s als een privéverzamelaar.

Daarnaast zijn er de specifieke risico’s verbonden aan de publieke toegankelijkheid van de museale ruimte waar de kunstvoorwerpen worden getoond en tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.

Art Service Provider

In samenwerking met advocatenkantoor Lydian en het restauratie- & conservatiebedrijf Art Salvage bieden wij vandaag een end-to-end oplossing voor de kunstverzameling en activiteiten van zowel de verzamelaar, de handelaar als het museum.

Lees hier meer.